fredag 18 mars 2011

Newsmill-artikel om otrohet och Victoria Milan

SEA:s generalsekreterare, Stefan Gustavsson, skriver idag på Newsmill om dejtingsajten Victoria Milan som riktar sig till par som vill vara otrogna, Cynisk otrohetssajt separerar sex från kärlek:

Det finns många sätt att tillhandahålla tjänster åt tvivelaktiga eller dåliga ändamål. Ett är att sälja slagträn till män som ändå kommer att slå sina fruar. Ett annat är att sälja sprit till alkoholister som ändå kommer att supa sig fulla. Ett tredje är att starta en dejtingsajt för gifta och sambos som tänker vara otrogna.


Artikeln har redan fått ett antal kommentarer. En del är positiva, andra går in på stickspår. Några anger fördomsfulla motargument som att artikeln t.ex. bygger på "religiöst dravel", fastän inga argument i artikeln bygger på religion utan på värderingar som alla människor kan hålla med om.

Ett annan kommentar menar att artikeln andas "förbudsiver", trots att artikeln tydligt markerar att bara för att man anger att något är moraliskt förkastligt betyder det inte att man vill förbjuda det. Det ena är en diskussion om juridik, den andra om moral och ibland kan man behöva hålla i sär de två begreppen.

Jacob Rudolfsson
Samordnare för Svenska Evangeliska Alliansen och journalist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar