tisdag 1 februari 2011

Diskrimineringsombudsmannen får sparken

Så gick det då inte längre att hindra. Regeringen väljer idag att sparka diskrimineringsombudsman Katri Linna. Eller rättare sagt: förflytta henne till andra arbetsuppgifter på regeringskansliet. Att utlösa hennes fallskärm med fyra år kvar på uppdraget var förmodligen lite för dyrt.

Samvetsbloggen har varit en av de röster som kraftfullt har kritiserat Katri Linnas hårresande snedvridna sätt att sila mygg (ajabaja till julfester och adventsstakar) och svälja kameler (ingen tid över till riktig diskriminering). Intergrationsminister Erik Ullenhag ger ord åt regeringens syn på Linnas misslyckande, men gör det självfallet på något inlindat byråkratspråk:
"Kampen mot diskriminering är central. Därför behövs en välfungerande Diskrimineringsombudsman och en stark diskrimineringslagstiftning. Med en ny chef för myndigheten kan DO och arbetet för att motverka diskriminering få en nystart."

Tydligare än så brukar man knappast uttrycka det på ren kanslisvenska. Diskrimineringsombudsmannen har varit en politiskt korrekt fiaskomyndighet. Det är dags att börja om, ta ett nytt steg mot ett Sverige där människor har rätt att yttra och leva ut sin tro, och där samhället tillsammans börjar ta krafttag mot den riktiga diskriminering som finns. Låt oss hoppas att idag blir en verklig början på vägen mot ett sådant samhälle.

Per Ewert
Författare, lärare och frilansskribent

1 kommentar:

  1. Lägg omedelbart ner DO som enbart gynnar romer
    och muslimska kravmaskiner.

    SvaraRadera