lördag 29 januari 2011

”Vi och dom”, enligt Brunne

I samtalet mellan Maciej Zaremba, Eva Brunne och Jimmy Åkesson (för övrigt en mycket märklig tillställning att ha i en kyrklig helgedom), slår Brunne knut på sig själv när hon inte vill ramla in i ett ”vi och dom”-tänkande.

Cirka 58 min i samtalet i Utbildningsradions sändning:




Vi kan inte ha en diskussion där vi buntar ihop muslimer till en sort, som utsätter människor för det ena det andra. Det finns muslimer av väldigt många olika slag. Precis som det finns kristna av väldigt många olika slag. Ibland har jag mer gemensamt med en grupp muslimer än vad jag har med Livets ord och trosrörelsen trots att de är kristna.

Det är uppenbarligen väldigt viktigt att markera att trosrörelsen tillhör ”dom”-lägret. Man undrar också om biskop Brunne vill jämföra Livets ords bibelskola med terrororganisationen al-Shabaabs träningsläger?

Maciej Zaremba levererade för övrigt samtalets uppenbara självklarhet när han kommenterade en SD-representants skadeglada inlägg på Twitter i samband med självmordsbombningen:




Jag har svårt att betrakta politiker som reagerar på det sättet på ett islamistiskt terrordåd i Stockholm som garanten för min säkerhet som svensk.

Jacob Rudolfsson
Samordnare för Svenska Evangeliska Alliansen och journalist

3 kommentarer:

  1. Den här bloggen spretar åt alla håll - det den SÄGER (utan ord) tydligast mitt i spretet, är att den är ett litet hål på sekt-lagom avstånd från den politiskt korrekta frikyrkliga pölen som med all kraft söker det sekt-optimala avståndet till den avfallna kristenhetens sekt-socialistiska ankdamm, vilken i sin tur gör allt för att helt och hållet få vara med i den snabbt minskande socialistiska lilla sjön i lilla Sverige, norr om Europa, högt upp i utkanten av världen, alldeles under jordens nordpol.

    Denna blogg framstår mest som ett extremt isolerat reservat för en liten sekternas sekt, ett själv-utvalt folk som idkar inbördes beundran, ett litet fåtal som känner sig exklusiva och utvalda, som menar sig vara frälsare och profeter, men bara är lite mer politiskt inkorrekta än andra i den avfallna kristenheten. Ni haltar på båda sidor och vågar inte göra det lagen ger rätt till, ni gör vare sig det Åke Green eller Lars Vilks gjorde, och ändå klagar ni på att ni inte får göra som ni vill.

    Viktigast är att ni underordnar er inte skriften, och ni delar därför det väsen som den avfallna kristenheten har.

    Så vilken är egentligen er målgrupp? Alla svenskar? Alla formella medlemmar i kyrkorna? Alla frikyrkliga? Dagen-läsarna? Världen idag-läsarna? Bibel-läsarna? Har ni ens funderat på det?

    Av ert kommunikationssätt att döma så har ni ingen aning. Eller bryr er inte. Ni talar med och till varandra, och bekräftar bara er självbild hela tiden.

    SvaraRadera
  2. JACOB,

    du skriver mycket men vad du egentligen vill är inte så synligt. Som här, när du angriper Brunne för att vara politiskt korrekt, partisk och inkonsekvent då hon placerar Livets ord i "dom"-fållan - strax efter gör DU SJÄLV precis samma sak med SD. Helt osakligt, partiskt och orättvist.

    OM du hade kontakt med vanliga svenskar, kristna eller icke, så skulle du veta att sympatierna för SD växer och sprider sig överallt, och då skulle du begripa att du gynnar SD genom att vara orättvis, partisk och osaklig i ditt förhållande till dem. Och det vill du uppenbarligen inte.

    Dessutom, om DU ÄR kristen, så borde du VETA, att lögner, osaklighet och partiskhet är SATANS verk. Även om det är Satan som säger sanningen så MÅSTE man erkänna sanningen – om man vill vara saklig och kristen.

    - Vad har du att säga till ditt försvar om detta ditt självmål i din artikel ovan? Jag antar att du inte kommer att svara. Tuff och tyst! Du har gjort den här bloggen till din lilla privata plats verkar det som. Av vilken anledning skriver du på denna blogg om reaktioner på din artikel på Newsmill?


    Min kritik mot det här Manifestet bekräftas hela tiden. Ni är vilsna, ni vet inte vart ni går.

    Och ingen vill skriva på. Ni får inte en ny röst per vecka ens! Hur känns det? Drar ni någon slutsats?

    SvaraRadera
  3. STEFAN,

    nyligen (10 januari, 2011) skrev du, Stefan Gustavsson, på SEA:s hemsida [ http://www.sea.nu/viewNavMenu.do?menuID=55&oid=57076 ] att ”Stater ska inte agera skiljedomare i teologiska frågor”!

    Och det SÄGER DU, SEA-chefen, som argumenterar till den svenska regeringen och riksdagen för det kristna äktenskapet med teologiska motiv!

    Ni är vilse i pannkakan! Ni driver ad hoc-"politik", utan sammanhang, utan konsekvens, utan inre sammanhang.

    Hela ert upplägg, hela er inriktning på det ni gör är ju att förmå Sveriges riksdag att fatta beslut i teologiska frågor, isynnerhet i äktenskapsfrågan!

    JA, detta s.k. Manifest för Samvetsfrihet presenteras tillsammans med en helt ny självpåhittad ”trosbekännelse”.

    NU har du helt plötsligt underminerat hela ditt arbetssätt!

    Hur skall du ha det?

    Detta ni gör är inte politik utan religiöst. Och det religiösa är inte kristet, bara moralistiskt.

    OM ni ville driva en kristen kampanj för samvetsfrihet så skulle ni lära att det viktigaste för en kristen är samvetets frihet inför GUD vilken endast kan erhållas genom samvetets BUNDENHET till GUDS ORD!

    Ni är odugliga vad gäller både politiken och kristendomen. Ni kan inte åtskilja det som skall åtskiljas och ni vet inte vad sann kristendom är.

    Det enda som förenar det mesta ni gör är att ni tycker att andra skall tycka som ni, att endast ni har alla rätt, alla insikter, all kunskap och allt omdöme som behövs. Och ändå har NI inte Skriften som auktoritet - och det är därför det inte hänger ihop.

    Det är tråkigt och tröttsamt med den här besserwisser-attityden hos folk som inte är konsekventa och som inte har den kompetens de gör anspråk på.

    Ni tycks inte ens ha fattat att ni har misslyckats med ert Manifest. Ni gör bara som socialister, fortsätter med det som inte lyckas. Ni tycks säga till er själva, bara vi fortsätter på samma misslyckade sätt så går det nog bra till slut. Vår metod är bra, det är folk som är dumma.

    EN SAK STÅR HELT KLAR - den som söker något hopp i mörkret i den avfallna kristenheten, hittar inget hos er. Mitt intryck är att ni söker ert eget på ett bisarrt sätt. Många av er söker de andras bifall och erkännande. Dock inte alla. Tunehag och Nasrin är väl de som avviker tydligast.

    STEFAN, vet du vart du är på väg?

    SvaraRadera