tisdag 1 februari 2011

Är alla religioner likadana?

Tony Blair och prins Ghazi av Jordanien lyfter i en gästkolumn i Metro fram ett FN-initiativ vars syfte är att kunna mötas fredligt över religionsgränserna. Att kunna samsas oavsett religiös övertygelse är viktigt. Däremot kan det lätt tolkas som om de tycker att all religion är lika mycket värd, Möts i World Interfaith Harmony Week:



Resolutionen är unik eftersom den uppmuntrar harmoniska interreligiösa relationer på ett sätt som specifikt sätter fokus på vad som skrifter och teologi säger om ömsesidig respekt. Den nämner 'kärleken till det goda och kärleken till sin granne” som viktigt eftersom för troende är det goda Gud och kärleken till det goda och sin granne är själva kärnan i den goda viljan för alla. Därför inkluderar resolutionen alla i världens religioner, trosföreställningar och övertygelser, samt de som inte har någon religion.



Jag säger som Rollingstone-journalisten, Steve Turner:

Alla religioner är i grunden likadana - åtminstone de som vi läst om. De tror alla på kärlek och godhet. De skiljer sig bara åt i frågor om skapelse, synd, himmel, helvete, Gud och frälsning.

Jacob Rudolfsson

Samordnare på Svenska Evangeliska Alliansen och journalist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar