onsdag 4 augusti 2010

Ändra din kristna tro annars ingen examen!

Jennifer Keeton studerar på Augusta State University i delstaten Georgia i USA. Hon är kristen och har en klassisk kristen tro och sköter sina studier.

Men universitetet menar att hon måste ändra sin tro angående etik och sin syn på sexuellt leverne annars sparkas hon ut från skolan och kan inte få ut sin examen.

Universitetet vill att hon ska genomgå ett omskolningsprogram där hon lär sig tänka, tycka och tro annorlunda – det vill säga sluta tro så kristet. I behandlingsprogrammet skulle ingå att tvingas delta i gayaktiviteter.

Keeton är 24 år gammal och studerar för en högre universitetsexamen (master’s degree) i terapi / rådgivning (counceling). Men när hennes professor fick reda på hennes syn på homosexuell livsstil ålades hon att genomgå ett mentalt omskolningsprogram.

Detta är ytterligare ett exempel på allvarliga inskränkningar i samvets- och religionsfriheten.

Det är bra att Svenska evangeliska alliansen har ett upprop för just samvets- och religionsfriheten. Det är viktigt att så många som möjligt skriver under uppropet. Det kan du göra här.

Du kan läsa mer fallet Jennifer Keeton på: US student told to change beliefs to graduate

Mats Tunehag
Ledarskribent Världen idag
Global Spokesperson on Religious Liberty for World Evangelical Alliance
Global Council Advocates International

1 kommentar:

  1. här kan du läsa om hur det hela slutade, om du är intresserad http://chronicle.augusta.com/news/education/2010-08-20/judge-rejects-keeton-lawsuit?v=1282353719

    slutet gott, allting gott.

    SvaraRadera